Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 22 mrt 2018 / 11:15 uur

Meisje (6) vindt fossiel van 65 miljoen jaar oud

De 6-jarige Naomi Vaughan verveelde zich nogal toen ze met haar moeder mee ging naar een voetbalwedstrijd van haar zusje. Ze ging een stukje verderop spelen in het zand en vond daar een steen die haar deed denken aan een amulet van een Disney-film Moana. Het glimmende steentje bleek een fossiel van 65 miljoen jaar oud!

Het meisje uit Oregon was onder de indruk van de steen en groef hem uit. Naomi liet haar vondst aan haar moeder zien en die wist gelijk dat het niet zomaar een steentje was.

Ver familielid van de inktvis

Haar moeder heeft de steen laten onderzoeken en het bleek om een versteende ammoniet te gaan, een zeedier dat een ver familielied is van de inktvis en zo’n 65 miljoen jaar geleden is uitgestorven. Het blijft een mysterie hoe deze vondst in een voetbalveld in Bend, Oregon is gevonden.

Waardevol

De vader van Naomi heeft laten weten dat ze de bijzondere steen niet gaat verkopen. Naomi loopt geen grote bedragen mis, want de waarde van de steen wordt volgens CNN op ongeveer 10 tot 20 euro geschat. Toch zijn er ook zeldzame ammonieten die wel tienduizend euro kunnen opleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (6) vindt fossiel van 65 miljoen jaar oud
Sluiten