Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Kamervragen over tickets Jay-Z en Beyoncé

Het bemachtigen van een kaartje voor hét concert van het jaar wordt niet alleen moeilijker, maar ook duurder, blijkt maar weer na de heisa rondom de kaartverkoop van het concert van Beyoncé en Jay-Z. De tickets vlogen binnen twintig minuten de deur uit. De prijzen die daarbij komen kijken zijn problematisch, vindt SP-kamerlid Peter Kwint.

Peperdure kaartjes

Het is een veelvoorkomend probleem in ticketland: kaartjes voor concerten worden massaal opgekocht om vervolgens met (veel) winst door te verkopen. Dit gebeurde ook bij de verkoop voor het concert van Beyoncé en Jay-Z, waarna sites zoals Ticketswap en Seatwave al snel vol stonden met een scala aan kaartjes. Waar je een kaartje in de reguliere ticketshop eerder vanaf 25 euro kon aanschaffen (let wel: voor een ‘normale’ rang betaalde je al snel 75 euro) worden de tickets nu doorverkocht voor het driedubbele. Wanneer je een blik op Ticketswap werpt zie je dan ook dat je pas een toegangskaart voor de tweede rang hebt voor 220 euro. Dit gegeven roept vragen op bij SP-kamerlid Peter Kwint. Hij hoopt ze daarom vandaag te stellen aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kamerbrief

Het is niet de eerste keer dat Kwint het probleem aankaart: vorig jaar diende hij een motie in tijdens de cultuurbegroting. De minister zei vorige week in een Kamerbrief dat ze dit najaar met een reactie komt. Wat dé oplossing is volgens Kwint? Nou, concertkaartjes op naam zetten, bijvoorbeeld, of dat een maximumpercentage winst op doorverkochte tickets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.