Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 mrt 2018 / 10:56 uur

Bento de keyboardkat overleden

Een van de meest iconische dieren van het internet is overleden. Het internet heeft ons met de jaren bijzonder veel opmerkelijke dingen gebracht, maar Bento de keyboardkat was echt wel een van de bekendste namen op YouTube.

Miljoenen mensen stemden af op het poezenbeest met het opmerkelijke muzikale talent. De Britse Bento blies zijn laatste adem uit op 8 maart, hij is negen jaar oud geworden. Dit maakte zijn baasje via Facebook bekend.

Gepostet von Keyboard Cat am Sonntag, 18. März 2018

Keyboardkat

Bento werd bekend als de keyboardkat toen zijn eigenaar in 2009 een filmpje van hem op YouTube zette. Dit filmpje ging viraal en de kat werd wereldberoemd. Toen hij eenmaal een beroemdheid werd, verscheen het dier in verschillende reclamecampagnes. Er was zelfs speciale merchandise te krijgen die als warme broodjes over de toonbank gingen.

De opbrengst van Bento’s muzikale talent ging niet alleen maar naar zijn baasje. Een deel van het geld werd gedoneerd aan het dierenasiel waar de Brit de kat had geadopteerd. De virale video is meer dan 50 miljoen keer bekeken op het populaire videoplatform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bento de keyboardkat overleden
Sluiten