Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 19 mrt 2018 / 11:26 uur

PVV zakt naar één zetel in Rotterdam

De partij van Geert Wilders, die in totaal in dertig gemeenten meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen, is gezakt naar één zetel in Rotterdam, volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond. De debatoptredens van lijsttrekker Maurice Meeuwissen donderdag in de Centrale Bibliotheek en zondag op RTV Rijnmond, hebben vooralsnog weinig indruk op de kiezer kunnen maken. Leefbaar Rotterdam staat in de peilingen aan kop met elf zetels, gevolgd door GroenLinks, SP en VVD met vijf zetels.

Grammofoonplaat

Meeuwissen blijft in de debatten zijn pijlen op de Islam, Turken en Marokkanen richten. ,,Nog steeds is er een oververtegenwoordiging van Turken en Marokkanen in de criminaliteit", zei hij zondag op RTV Rijnmond. Lijsttrekker Stephan van Baarle noemde de PVV daarop een haatpartij en Meeuwissen een ,,vastgelopen grammofoonplaat met telkens dezelfde boodschap over de islam."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PVV zakt naar één zetel in Rotterdam
Sluiten