Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 3 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Andrew (11) schrijft boek over bitcoins

Andrew Courey, een Amerikaanse jongen van elf jaar, was al een tijdje bezig om zich te verdiepen in bitcoins. Hij vond echter dat er nergens een goede uitleg te vinden was, dus besloot hij er een boek over te schrijven. „Ik hoop dat het boek mensen helpt om redelijk vlug de basis van cryptomunten te begrijpen. Ze zullen onderdeel zijn van onze toekomst”.

https://twitter.com/CryptoC4fe/status/968083648590303232

20 miljoen dollar

Courey wil graag rijk worden en het boek ‘Early Bird Gets The Bitcoin: The Ultimate Guide To Everything About Bitcoin‘ is zijn eerste stap. Hij heeft namelijk een opmerkelijke afspraak met zijn vader. Als Courey op zijn veertiende 20 miljoen dollar verdiend heeft, mag hij van school af.

Het boek

Early Bird Gets The Bitcoin: The Ultimate Guide To Everything About Bitcoin, telt 57 pagina’s. Courey probeert in het boek alles zo simpel mogelijk uit te leggen, met voorbeelden uit het dagelijks leven. Zo vergelijkt hij de blockchain-technologie, die de basis legt onder munten als bitcoin, met een Google Docs-document: ‘het is voor iedereen toegankelijk, maar kan alleen veranderen als iemand een munt koopt of verkoopt’.

Zelf investeren?

Courey heeft voor 40 dollar aan bitcoins gekocht, maar investeert verder niet meer in de munt. „Ik vind het een riskante belegging”, aldus Courey tegenover de plaatselijke krant The Swellesley Report.

Benieuwd naar het boek? Je kunt het hier kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.