Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 6 feb 2018 / 10:15 uur

Vriendin van boer Olke uit BZV overleden

Karen, de vriendin van de Texaanse boer Olke Jongsma uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw Internationaal, is overleden. Dat heeft de redactie van het tv-programma dinsdag laten weten. Karen is gestorven aan de gevolgen van borstkanker.

Karen en Olke leerden elkaar kennen vlak na de opnames van Boer Zoekt Vrouw Internationaal waarin het de grote melkveehouder niet gelukt was om een vrouw te vinden. De Nederlandse Sandra bleek na een ingewikkeld traject niet de ware. Tijdens de terugblikaflevering destijds werd duidelijk dat Olke de liefde toch had gevonden bij Karen, een dame die nota bene bij hem in de buurt woonde.

Boer Olke en zijn logees (v.l.n.r.) Harriet, Alberdien, Sandra. /KRO-NCRV

Afgelopen januari werd publiekelijk bekend dat Karen ziek was. In de special van Boer zoekt Vrouw die toen werd uitgezonden, vertelden Olke en Karen over haar ziekte en dat ze hoopvol waren voor de toekomst. Eenmaal terug in Amerika ging het echter snel slechter met Karen en mocht de behandeling niet meer baten. Ze is zaterdagavond thuis ingeslapen.

Reactie Yvon Jaspers

Presentatrice Yvon Jaspers: ,,We waren zo blij voor Olke dat Karen in zijn leven kwam. Ze was precies wat Olke zocht in een vrouw, hij bloeide helemaal op. We hebben Karen een aantal keren in Nederland mogen ontmoeten en hebben haar leren kennen als een bijzonder warme en liefdevolle vrouw.”

Jaspers laat weten dat ze Karen voor het laatst een paar maanden geleden zag, toen ze met elkaar in Limburg waren voor de opnames van de specials. ,,Ze was zo vrolijk en vol vertrouwen. Samen met Olke genoot ze van de mensen om haar heen, ’s avonds hebben we met z’n allen staan dansen. Olke heeft haar ten huwelijk gevraagd en natuurlijk zei ze ‘ja’. Helaas heeft het niet meer zo mogen zijn. De redactie en ook alle boeren leven intens met Olke mee en zullen er ook in deze moeilijke tijd voor hem zijn."

Karen werd 47 jaar en laat Olke, haar dochter en zoon uit een eerdere relatie achter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vriendin van boer Olke uit BZV overleden
Sluiten