Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Nieuws 2 feb 2018 / 14:59 uur

Volgende week waarschijnlijk schaatsen op natuurijs

Goed nieuws voor de schaatsliefhebbers! Het wordt namelijk weer goed koud de komende week. In het oosten en noordoosten van het land gaat het namelijk flink vriezen. Daardoor bestaat de kans dat er geschaatst kan worden op natuurijs.

Op een Elfstedentocht hoeven we nog even niet te hopen: de kans op schaatsbaar ijs is het grootst bij ondiepe sloten en ondergespoten asfalt, meldt Weerplaza. Komt die tuinslang van ’t winter ook nog eens van pas.

Min zeven graden

Als je een sloot van een meter diep in de buurt hebt, kan daar een ijslaag van vier tot vijf centimeter op ontstaan. Na dinsdag dalen de temperaturen tot plaatselijk min 7 graden. Die kou blijft ook nog even hangen: het kan tot vrijdag duren.

Voor de koukleumen kan het niet snel genoeg weekend zijn, dan wordt het met temperaturen rond de vier graden iets warmer. Wel is er af en toe kans op een winterse bui, meldt Nu.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgende week waarschijnlijk schaatsen op natuurijs
Sluiten