Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 2 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Vader valt de misbruiker van zijn dochters aan

Tijdens de rechtszaak tegen de Amerikaanse kindermisbruiker Larry Nassar heeft de vader van drie misbruikte dochters geprobeerd de man aan te vallen. Hij vroeg, nadat twee van zijn dochters hun verklaring hadden afgelegd, of hij vijf minuten met de man die zijn dochters heeft misbruikt alleen mocht zijn. De rechter zei dit niet goed te mogen keuren, waarna de vader op Nassar afstormde.

Larry Nassar was voormalig arts van het Amerikaanse olympische turnteam. Hij kreeg vorige week een celstraf toegewezen van 40 tot 175 jaar.

Geen straf

Uiteindelijk heeft de vader in kwestie geen straf gekregen van de rechter. In eerste instantie zou hij een boete van 7000 dollar krijgen, maar na het aanbieden van zijn excuses en het uitleggen van zijn daden heeft de rechter uiteindelijk besloten hem niet te straffen voor zijn uitbarsting. ,,Ik wist niet wat mijn dochters gingen voorlezen, dat hoorde ik pas tijdens de rechtszaak. Ik verloor de controle en dat spijt me”, zei hij. ,,Ik ben weer rustig en schaam me hiervoor. Ik ben hier om mijn dochters te steunen en niet om hun verdrietig of bang te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.