Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 feb 2018 / 20:24 uur

Update Snapchat leidt tot woede en paniek

De populaire app Snapchat lanceerde woensdag een nieuwe versie. Nou komt het wel vaker voor dat een app een update heeft maar deze laatste update van Snapchat is behoorlijk ingrijpend. De hele interface is op de schop gegaan, de navigatie tussen de verschillende schermen is volledig veranderd en ook de huisstijl is niet meer wat het was.

Op sociale media wordt er met grote ontsteltenis kennisgenomen van de update. Veel gebruikers kunnen niet begrijpen hoe Snapchat zulke verschrikkelijke veranderingen heeft doorgevoerd.

Sommigen beweren zelfs dat Snapchat met deze update ‘haar eigen graf heeft gegraven’. De update werd volgens berichten zonder notificatie op de telefoons van de gebruikers geïnstalleerd.

Pislink

Fanatiek Snapchatgebruiker Rob is naar eigen zeggen helemaal van het padje door de update. „De navigatie is nog verder vermoeilijkt, content van anderen wordt mij het netvlies werkelijk ingeworpen. Ik ben pislink." Ook Tim is het hiermee eens. „Al het overzicht is gone, het is veel lastiger om stories van personen die je eigenlijk niet interesseren over te slaan en het is een hele onrustige feed nu."

Ook de vernieuwde interface zou volgens de gebruikers een chaos zijn en bovendien absoluut geen lust voor het oog. Ook pabo-student Cas vindt dat de app nu veel te veel info op zijn kleine telefoonscherm probeert te vertonen. Hij wil graag downgraden naar de vorige versie.

De massale verandering in het uiterlijk, de schermen en functionaliteiten zorgden woensdagavond voor een ware stormvloed aan klachten.

Snapchat

De meeste gebruikers van Snapchat zijn jong. Deze app is zeer populair bij scholieren en studenten. Vorig kwartaal steeg het aantal gebruikers met 18 procent. Dit leidde tot een forse koersverhoging op de beurs van New York. De app wordt vooral gebruikt om selfies te schieten, gek te doen met filters, berichten te versturen en verhalen te vertellen. Anderen gebruiken de app meer voor selfies van hun onderkin terwijl ze geen make-up dragen.

Ook gebruiken veel jongeren Snapchat voor het sturen van intieme beelden naar elkaar. Dit vanwege de functie dat een afbeelding of filmpje maar tijdelijk vertoond kan worden. In Nederland had de app vorig jaar meer dan 2 miljoen gebruikers.

https://twitter.com/jolientje4x/status/961216294761705472

https://twitter.com/JonxthxnA/status/961322029201985537

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update Snapchat leidt tot woede en paniek
Sluiten