Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Snurkende bajesklant wordt iedere nacht mishandeld

Een gevangene in de gevangenis van het Belgische Brugge eist een aparte cel omdat hij elke nacht door medegevangenen in elkaar wordt geslagen. De reden van de mishandeling: zijn enorm harde gesnurk.

Volgens een arts haalt de man met zijn geronk gemiddeld 57,6 decibel, dat is vergelijkbaar met een gillend kind. Bij pieken bereikt de snurkende gedetineerde met 93 decibel het geluid van een drilboor. Dat is nog eens ronken…

Zijn medegedetineerden worden daar kennelijk gek van. ,,Zo goed als elke nacht wordt mijn cliënt gewekt door een vuistslag in het gezicht”, meldt de advocaat van de man in Belgische media. Volgens hem is de veiligheid van zijn cliënt in gevaar. ,,Hij durft amper nog te slapen.”

Slapen als een roosje

De gevangenis in Brugge is niet onder de indruk van de snurk story en wil de gevangene niet apart laten slapen. ,,Volgens de gegevens in het onderzoek slaapt de gedetineerde als een roos. Bovendien is het niet bewezen dat de blauwe plekken er komen door zijn snurkprobleem.”

De rechter bepaalt volgende week of de man een aparte cel toegewezen krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.