Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Zilveren Camera voor dementie-serie van Chris Keulen

De prijs voor beste persfoto van het jaar is voor fotograaf Chris Keulen. Met zijn serie Kwetsbare Liefde, over een man die thuis in Limburg zorgt voor zijn al jaren dementerende vrouw, kreeg hij de prijs.

De jury eert de fotograaf onder andere om zijn toewijding bij het maken van het verhaal. Ook het maatschappelijk belang van de serie gooide hoge ogen. ,,Het feit dat er juist afgelopen jaar een verhitte maatschappelijke discussie plaatsvond over ouderenzorg, maakt deze serie ook journalistiek zeer relevant.’’

https://twitter.com/chris_keulen/status/957688761688690690

Keulen werkt sinds 1995 voor NRC Handelsblad. Hij won al eerder twee prijzen bij World Press Photo en elf prijzen bij de Zilveren Camera.

Sanne de Wilde won de prijs voor vernieuwende fotojournalistiek met haar fotodocumentaire The island of the colorblind. Selma van der Bijl ging naar huis met de Paul Peters Fotoprijs, de prijs voor sociaal geëngageerde fotografie, met haar serie Geluk(t).

De prijsuitreiking vond plaats in Museum Hilversum. De Zilveren Camera is voor de 69e keer uitgereikt. De genomineerde en winnende foto’s zijn tot en met 25 maart te zien in Museum Hilversum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.