Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 feb 2018 / 13:00 uur

‘Levende puppy’s pythonvoer in Chinese dierentuin’

In een Chinese dierentuin hebben ze een pythonverblijf. Nou hebben er wel meer dierentuinen pythons maar in China krijgen de forse slangen levende puppy’s te eten. Dit melden meerdere internationale media.

Dierenliefhebbers maakten bizarre beelden waarin een doodsbang hondje omringd wordt door de forse wurgslang. Aan de python is te zien dat hij waarschijnlijk al meerdere hondjes verorberd heeft en dat dit hondje hetzelfde lot te wachten staat.

Een puppy in een slangenverblijf ©PETA
Een beeld uit het slangenverblijf ©PETA

Chinese dierentuin

Deze beelden zijn gemaakt in de Hebin Park Zoo in centraal China. Het voederen van de slangen gebeurde terwijl er bezoekers bij waren. De dierentuindirecteur ontkend dat dit hun werk is. „De pythons zijn niet van ons maar van particulieren die het reptielenverblijf faciliteren, dit heeft niks met ons te maken." De directeur is in gesprek gegaan met de eigenaren en heeft ze dringend verzocht te stoppen met het voeren van puppy’s aan de slangen.

Op sociale media is een golf van woede ontstaan toen de beelden en een korte video van het tafereel door bezoekers van de dierentuin online waren gezet. In het filmpje is een bruine pup te zien in een slangenverblijf met een jonge Burmese python. Dat dit niet een eenmalige gebeurtenis bewijzen de beelden. De beelden met het blonde hondje en de slang met enkele bulten in zijn lijf tonen dit aan.

De python is een van de grootste slangensoorten ©ANP

Dierenwelzijn

Een woordvoerder van de dierentuin bevestigt het verhaal dat de slangen inderdaad levende puppy’s als voer krijgen. In China is er geen wetgeving die dit verbied. Keith Guo van dierenwelzijnsorganisatie PETA dringt erop aan dat de Chinese overheid aan de hand van wetgeving dit soort praktijken aan banden moet leggen.

De dierentuin in Hebin stopt in elk geval uit eigen initiatief met deze manier van slangen voederen. Op sociale media hebben zij sinds de beelden online zijn gezet te maken gehad met een golf van kritiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Levende puppy’s pythonvoer in Chinese dierentuin’
Sluiten