Pien van Breda
Pien van Breda Nieuws 26 feb 2018 / 09:51 uur

Collectebus 2.0 werpt z’n vruchten af

Sinds september kan je ook met je pinkaart doneren bij de collectebussen en dit werkt! De tussentijdse resultaten uit een proef van de stichting Collecteplan laten dit zien. Mensen met een pinpas zijn guller dan wanneer het om contant geld gaat.

Nieuwe collectebussen |ANP
Collectebus 2.0 werpt z'n vruchten af

Van €1,50 naar €3,75

500 pincollectebussen werden gebruikt bij het experiment dat plaats vond in vijftig gemeenten. De laatste drie maanden steeg de opbrengst bij de goede doelen en werd er gemiddeld 3,75 euro gegeven, voorheen was dit een 1,50 euro.

Goede zaak voor goede doelen

Niet alleen met je betaalpas maar ook met je mobiel en contactloos kan je nu geld geven als de collectanten langskomen. Alles bij elkaar levert collectebus 2.0 nu 141,50 euro op. Voorheen was dit 65 euro. Het blijkt dat mensen ook meer contant geld geven bij een pinbus. Zodra er wordt aangegeven dat er ook gebruik mag worden gemaakt van de pin blijken we vervolgens toch wel contant geld in huis te hebben.

We moeten nog even wennen

De collectebus 2.0 bewijst dus een succesvolle innovatie te zijn. En dit succes wordt zeer waarschijnlijk nog groter als iedereen gewend is aan de nieuwe pinbus.

Gulle gemeenten

De gulste gevers vind je overigens in Den Haag, hier doneren ze gemiddeld 7 euro. Op nummer twee staat Bussum en Aalsmeer heeft een mooie derde plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Collectebus 2.0 werpt z’n vruchten af
Sluiten