Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

André van Duin heeft meer fans dan Max Verstappen

Geen dj of topsporter, maar de 71-jarige André van Duin blijkt volgens onderzoek de populairste Nederlander. De 71-jarige komiek heeft zelfs meer fans dan sportheld Max Verstappen of zanger Marco Borsato.

Het tweejaarlijkse Cultuursector Merkenonderzoek is uitgevoerd onder 3.450 volwassen Nederlanders. André draait al heel wat jaartjes mee en werd misschien daarom wel gekozen als populairste cultuurmaker. Presentatrice/actrice Chantal Janzen en zanger Guus Meeuwis staan op nummer 2 en 3 als meest gewaardeerde cultuurmakers. Chantal Janzen wordt bij de acteurs gevolgd door Carice van Houten en Jeroen Krabbé. Guus Meeuwis houdt bij de zangers Marco Borsato en Ilse de Lange achter zich.

André is niet alleen populair, zijn imago is ook een ‘sterk merk’ als het gaat om bekendheid, waardering en gevoel van binding. De artiest draait al heel wat jaartjes mee en ken je misschien nog van de Dik Voormekaar Show, Wie Ben ik? of zijn hits Pizza lied of Willempie. De laatste jaren is hij vooral te zien in het succesvolle Heel Holland Bakt en De Wereld Draait Door. Ook verraste hij de Nederlandse tv-kijker afgelopen jaar met zijn serieuzere rol in de serie Het geheim van Hendrik Groen.

De top 10 van cultuurmakers:

  1. André van Duin
  2. Chantal Janzen
  3. Guus Meeuwis
  4. André Rieu
  5. Marco Borsato
  6. Ilse de Lange
  7. Carice van Houten
  8. Jochem Meyer
  9. Jeroen Krabbé
  10. Armin van Buuren

DJ’s in opkomst

In de categorie muzikanten en dj’s is violist en orkestleider André Rieu het populairst. De populariteit van Martin Garrix en Hardwell steeg in de afgelopen twee jaar het meest van alle artiesten.

Musici en dj’s met een nationale reputatie in 2018

  1. (1) André Rieu
  2. (2) Armin van Buuren
  3. (3) Tiësto
  4. (4) Wibi Soerjadi
  5. (5) Jaap van Zweden
  6. (6) Afrojack
  7. (8) Martin Garrix
  8. (7) Hardwell

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.