Redactie Metro
Redactie Metro Sport 20 feb 2018

Spelen Sjinkie Knegt ten einde na diskwalificatie

Het olympisch avontuur van Sjinkie Knegt zit erop. De shorttracker slaagde er niet in zich bij de series van de 500 meter te plaatsen voor de kwartfinales. Hij eindigde zijn race als derde en werd vervolgens gediskwalificeerd.

Verwachtingen

Voor de Fries was de 500 meter de laatste kans om een gouden plak te behalen op de Spelen in Pyeongchang. Knegt moet het nu doen met zilver op de 1500 meter.

Gigantische teleurstelling bij Sjinkie Knegt.

Knegt was de eerste om het toe te geven. Het is de shorttrackter niet gelukt aan de hoge verwachtingen te voldoen. ,,Dit is niet waarvoor ik gekomen ben. Ik baal ontzettend. Dit was zeker geen supertoernooi van mij. Op zo’n moment is het wel een klotesport”, aldus de 28-jarige Fries.

Straf

Eerder kreeg Knegt ook op de 1000 meter al een straf. Met de relayploeg liep de Nederlander de eindstrijd mis.

Het teleurstellend verlopen toernooi is voor Knegt onverklaarbaar. ,,Ik ben zeker goed in vorm. Ik kan niet echt spreken over de factoren geluk en pech. De mensen die echt goed zijn, staan wel continu in de finale.”

Succes

Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma gingen wel door. Hoogerwerf finishte in zijn serie als tweede achter de Zuid-Koreaan Seo Yi-ra. Breeuwsma verzekerde zich van een plek in de kwartfinales door achter de Zuid-Koreaan Lim Hyo-jun als tweede te finishen.

Dylan Hoogerwerf kwam in zijn serie op spectaculaire wijze over de finish. Foto: ANP.

Hoogerwerf en Breeuwsma komen donderdag in actie in de kwartfinale. Eerder op de dag slaagden de Nederlandse vrouwen er alledrie al in zich te plaatsen voor de kwartfinale op de 1000 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Spelen Sjinkie Knegt ten einde na diskwalificatie
Sluiten