D. van Aken
D. van Aken Nieuws 26 jan 2018 / 12:57 uur

Te veel mensen willen koe Hermien spotten

Veel mensen trekken het bos in Lettele in om koe Hermien te spotten. De eigenaar roept nu op om het beest met rust te laten.

Alsnog afschoten

De dierenarts zou binnenkort met een verdovingsgeweer Hermien proberen te vangen, maar dat is uitgesteld omdat er te veel mensen in de bossen lopen op zoek naar het beest.

Eigenaar Herman Jansen zegt dat de koe wild kan worden van angst en dan zal ze alsnog afgeschoten moeten worden.

#FreeHermien

Al zes weken lang lukt het de eigenaar, de politie en jagers niet om de aan het slachthuis ontsnapte koe te vangen. Op social media kon Hermien, vernoemd naar de eigenaar, op veel steunbetuigingen rekenen. Via #HelpHermien, #FreeHermien en #MeKoe werden verscheidene reddingsacties geopperd.

De Partij voor de Dieren (PvdD) zette donderdag een crowdfundingactie op touw om de koe van de boer vrij te kopen en een plek in een koeienrusthuis te bekostigen. Eigenaar Janssen reageerde hier vrijdag op met het bericht dat de PvdD de koe gratis mag hebben, als het verdovingsproces betaald wordt. „Ik vind het best leuk en het is een slimme koe”, aldus de boer.

Rusthuis

Hermien kan bij koeienrusthuis De Leemweg terecht, maar de opvang is niet gratis. De zorgkosten zijn zo’n 160 euro per maand en de nog jonge Hermien zal waarschijnlijk nog wel vijftien jaar leven. Ondanks dat het om een hoop geld gaat, heeft Esther Ouwehand van de PvdD er alle vertrouwen in dat de actie gaat slagen. „We gaan alles op alles zetten om genoeg geld binnen te krijgen.”

Hermien wandelt nog steeds rond in de bossen van Lettele (Overijssel). De komende dagen probeert Jansen haar te lokken. Als dat niet lukt, wordt volgende week de dierenarts met verdovingsgeweer ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Te veel mensen willen koe Hermien spotten
Sluiten