Staking KLM-personeel gaat niet door

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

7 JAN 2018

De FNV schort een 24-uursstaking van het KLM-cabinepersoneel op. Dat maakte de bond bekend nadat zaterdag een principeakkoord werd bereikt over een nieuwe cao. De vakbond voor cabinepersoneel VNC en de KLM kwamen tot dat akkoord voor personeel op de KLM-vliegtuigen, maar FNV Luchtvaart wilde een en ander eerst bestuderen. De KLM heeft verheugd gereageerd.

Belangrijkste punten uit het akkoord zijn een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

FNV Luchtvaart

Volgens FNV Luchtvaart gaat het om een concepttekst en zijn er nog veel vragen waar een antwoord op moet komen. Maar om onduidelijkheid over de voor maandag aangekondigde staking te voorkomen, wordt die opgeschort.

Bezuinigingen

Cao-onderhandelaar Birte Nelen van de FNV-bond stelt dat in het hernieuwde eindbod zaken terugkomen die op initiatief van FNV Luchtvaart waren ingebracht. Zoals voorstellen die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, een gezonde werk-privé-balans en verlaging van het ziekteverzuim. ,,Maar als je kijkt naar het aantal cabinemedewerkers op lange vluchten, dan valt direct op dat de bezuiniging niet van tafel is. Er is ook geen sprake van de door ons voorgestelde evenwichtige verdeling van de lusten en de lasten onder de verschillende functies aan boord", vindt Nelen.

De KLM is blij dat de acties maandag niet doorgaan. ,,Naar KLM's overtuiging ligt er een gebalanceerde overeenkomst die voor iedereen voordelen heeft, maar ook van iedereen een bijdrage vraagt. KLM verwacht dat hiermee een einde komt aan een lange periode van onzekerheid voor het cabinepersoneel en voor KLM."


Log in om een reactie te plaatsen

Views

42

Thermometers in ijskoud Siberië barsten bij -62℃

Poseren met de thermometer op de koudste plek op Aarde ©Instagram, sivtseva9452

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

3 UUR

In Nederland moeten we het doen met kwakkelwinters, soms is er een beetje nachtvorst en heel soms komt de temperatuur overdag ook niet boven nul. Dat is in Siberië wel anders. De winters zijn daar een stuk kouder, dat is een bekend feit. Maar de afgelopen dagen was het zo koud dat zelfs de thermometers de lage temperaturen niet meer konden registreren.

Deze extreem lage temperaturen werden gemeten in Omyakon, een dorp dat bekend staat als het koudste permanent bewoonde dorp op Aarde. Volgens officieuze metingen is het -67℃ in de afgelegen plek. Het kouderecord van Omyakon staat op -67,7℃, dit werd gemeten in februari 1933. Temperaturen vijftig graden onder nul in de winter zijn hier vrij normaal. Dit meldt de Siberian Times.

Ron Boszhard voelt zich rot na uitschakeling

Ron Boszhard voelt zich rot na uitschakeling

Ron Boszhard. / ANP Kippa

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Ron Boszhard voelt zich rot na zijn uitschakeling bij Wie is de Mol?. Dat vertelt de televisiemaker bij De Coen en Sander Show op Radio 538. Hij zou naar eigen zeggen best een toevoeging kunnen zijn aan het spelersveld.

„De eerste week was ik er dus uit, toen had ik een rood scherm. Ik had nog helemaal niemand gezien toen ik eruit ging, en toen hoorde ik in Georgië dat ik toch nog terug kon komen! Ik had wel wat te bieden, wat informatie. Maar het is een hele fanatieke groep en die hebben besloten om niet naar me toe te komen", aldus Boszhard.

'Plannen voor escape room in paleis Soestdijk'

'Plannen voor escape room in paleis Soestdijk'

Paleis Soestdijk. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Ben je een fan van escaperooms? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het zit er namelijk dik in dat een van Nederlands meest iconische gebouwen, paleis Soestdijk in Baarn, een escape room zal gaan huisvesten.

Sinds december is MeyerBergman Erfgoed groep eigenaar van het paleis, waar vroeger prinses Juliana en Bernhard woonden. Dat bedrijf wil het paleis ombouwen tot een hotel annex innovatie- en cultuurcentrum en, zo lijkt de gedachte, daar hoort ook een escape room bij.

Ouders van 'H&M-jochie' beschermen kind en verhuizen
Likeability of 3

Ouders van 'H&M-jochie' beschermen kind en verhuizen

Betogers in Zuid-Afrika sloopten onlangs meerdere H&M-filialen. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

De kledingketen H&M kreeg de afgelopen dagen een enorme hoeveelheid kritiek over zich heen, nadat zij een foto had geüpload van een jongetje dat poseerde in een T-shirt met het opschrift 'Coolest monkey in the jungle'. De rel is nu zo uit de hand gelopen, dat de ouders hebben besloten dat het het beste is om te verhuizen.

Tegenover de televisiezender ITV doen ouders Terry Mango en Frank Odhiambo hun verhaal. „We hebben de plicht onze kinderen te beschermen”, aldus Odhiambo. „Helaas is onze zoon zeer jong. Er zal nog veel op hem afkomen. Dat baart me zorgen.”

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vrouw 'parkeert' op erg bijzondere manier

Vrouw 'parkeert' op erg bijzondere manier

Parkeren voor de waaghalzen onder ons. / Gemeente Brielle

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Een vrouw heeft in het Zuid-Hollandse plaatsje Brielle wel heel bijzonder 'geparkeerd'. De vrouw is met haar auto bijna het water ingereden.

Dat gebeurde op maandagochtend. De vrouw bleef met haar auto tussen twee palen boven het water bungelen. Het enige stuk van de auto dat er voor zorgde dat de auto niet het water in zou plonsen, waren de twee rechterwielen.

'Carnavalspetitie' staat al op 20.000 handtekeningen
Likeability of 5

'Carnavalspetitie' staat al op 20.000 handtekeningen

Het zou goed kunnen dat je hiervoor straks geen vrije dagen meer hoeft op te nemen. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

14 JAN 2018

Er is naar het lijkt een groot aantal mensen dat met carnaval graag vrij wil hebben. De petitie die daarvoor loopt heeft binnen een dag al 20.000 steunbetuigingen gekregen.

Dat meldt Omroep Brabant. Het aantal werd zondag om 17 uur bereikt, laat een woordvoerder van initiatiefnemer Bavaria weten. Daarmee heeft de petitie al de helft van de benodigde handtekeningen, want elk voorstel met 40.000 steunbetuigingen moet op de politieke agenda gezet worden.

Likeability of 5

Slager opgesloten in vriezer, redt zich met worst

Foto: Flickr

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

14 JAN 2018

Een Britse slager die zichzelf per ongeluk opsloot in de vriezer, heeft zijn leven nu te danken aan een bloedworst. De bevroren worst zorgde er namelijk voor dat de man uit kon breken voor hij letterlijk dood zou vriezen.

Chris McCabe vertelde de BBC dat hij lichtelijk in paniek raakte toen de deur achter hem in het slot viel. Het was -20 in de vriezer en de speciale veiligheidsknop was ook bevroren geraakt. Top veiligheidsknop dus.