Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 jan 2018 / 13:30 uur

Gruwelijke feiten in Goereese gijzelingszaak

De rechtbank in Rotterdam behandelt maandag een gruwelijke gijzelingszaak waar tijdens de zitting de meest weerzinwekkende details naar boven komen. Vijf mannen en een vrouw van tussen de 25 en 45 jaar oud moeten zich verantwoorden voor het opsluiten, martelen en verkrachten van drie mannen. Deze mensonterende feiten zouden zijn gepleegd in de zomer van 2016 in twee dorpen op de Goeree-Overvlakkee.

Voor deze macabere zaak worden vier zittingsdagen uitgetrokken. Dit meldt de Telegraaf, waar ook rechtbankverslaggever Saskia Belleman live verslag doet.

Opeenstapeling van gruwelijkheden

De twee mannen wilden hun jeugdvriend een lesje leren, omdat hij webcamseks had met een minderjarige meisje. Tijdens de zitting bleek dat agressie over de webcamseks snel uitgroeide tot stelselmatige verkrachting, vernedering en een voortdurende boetedoening. ,,Het Nederlandse kampioenschap pedoschoppen", zo schreven de verdachten op WhatsApp.

Op maandagmorgen werden de details van de gijzeling besproken. De verdachten waren ‘vrienden’ van het slachtoffer en wilden van hem ‘een echte man maken’. Gijs, het slachtoffer, werd werd door hen gechanteerd en bedreigd. Omdat hij ook naaktfoto’s van een jongedame op zijn telefoon had, behandelden ze hem als een gevangene. De officier van Justitie gaf aan geschokt te zijn over de verbijsterende hoeveelheid sadistische feiten. Het slachtoffer werd onder andere gedwongen om de vloer en schoenen schoon te likken en uitwerpselen van mensen en katten te eten.

Ook werd het slachtoffer geslagen met een knuppel, beschoten met een airsoftwapen, getacerd, gewaterboard met urine, verkracht met een honkbalknuppel en moest op een fles gaan zitten, terwijl zijn hoofdhaar in brand werd gestoken. Hij werd ook gedwongen om anale seks te hebben met een homoseksuele buurman die besmet is met HIV.

Gefilmd

De mishandelingen gingen twee weken lang door, terwijl de ouders van het slachtoffers op vakantie waren. Het slachtoffer woonde in een begeleid wonen traject. Toen de ouders terugkwamen van vakantie herkenden ze hun zoon zowat niet meer. Hij zat onder de blauwe plekken en liep mank. Hierop werd aangifte gedaan.

Het belangrijkste bewijs vormen filmpjes die van de mishandelingen zijn gemaakt. De groep van zes wordt ook verdacht van mishandeling van nog twee andere mannen. Deze feiten worden op een later moment door de rechtbank behandeld. Ook hier zijn zeer sadistische misstanden naar boven gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gruwelijke feiten in Goereese gijzelingszaak
Sluiten