Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 18 jan 2018 / 08:29 uur

Facebookselfie helpt bij oplossen moord op 18-jarige

In Canada is een 21-jarige vrouw veroordeeld voor de moord op haar 18-jarige vriendin. De politie in de Canadese stad Saskatoon werd hierbij geholpen door een selfie van het tweetal die enkele uren voor de moord op Facebook was geplaatst.

De 18-jarige Brittney Cargol werd dood aangetroffen in de buurt van een vuilnisstort, met naast haar de riem waarmee ze was gewurgd. De politie kwam vervolgens de foto van de vriendinnen op het spoor, waarop te zien is dat de 21-jarige Cheyenne Rose Antoine diezelfde riem omheeft.

Ruzie

De BBC meldt dat de in paniek geraakte Antoine de moord enkele uren later al bekende aan een andere vriendin. Antoine biechtte op dat zij en Gargol samen dronken waren geworden en ruzie hadden gekregen. Antoine zei Gargol geslagen en tot slot gewurgd te hebben.

In de rechtszaak nam Antoine de volledige verantwoordelijkheid voor de dood van haar vriendin. Hoewel ze aangaf zich er niks van te kunnen herinneren, zei ze: „Ik zal het mezelf nooit vergeven. Niets wat ik zeg of doe kan haar terughalen. Het spijt me heel, heel erg. Het had nooit mogen gebeuren.”

Zeven jaar

Een tante van het slachtoffer liet weten elke dag aan Brittney te denken, aan wat er die nacht is gebeurd en hoe ze voor haar leven heeft moeten vechten.

Antoine is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebookselfie helpt bij oplossen moord op 18-jarige
Sluiten