Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 5 jan 2018 / 12:39 uur

Achtergelaten festivalspullen naar daklozen

In het Australische New South Wales is net een populair festival Lost Paradise ten einde gekomen. Veel muziekliefhebbers hebben de afgelopen dagen op het terrein gekampeerd, maar gaan nu weer richting huis.

Hierbij laten ze vaak tenten, stoelen, luchtbedden en andere kampeerspullen achter. Dit jaar worden deze spullen niet weggegooid maar gaan ze naar mensen die het minder goed hebben, schrijft ABC News.

De groep van ‘Hawkesbury’s Helping Hands’ struint ondertussen over het festivalterrein om zoveel mogelijk bruikbare spullen te verzamelen voor mensen die op straat leven. Dit gebeurt niet zomaar. Eerder deze week ging een video van het festival namelijk viral op social media.

In de video is te zien hoeveel rotzooi mensen achterlaten nadat zij het festijn verlaten. Veel mensen hebben volledig ingerichte tenten achtergelaten, zodat anderen het op mogen ruimen. Dat is achteraf dus helemaal niet zo erg als eerst leek. Er wordt nu goed gebruik van gemaakt.

Goede spullen

Linda Strickland, de oprichter van de Helping Hands groep, is verbaasd over wat mensen hebben laten liggen. „De hoeveelheid en kwaliteit is verbazingwekkend", vertelt zij de krant. „Splinternieuwe tenten, middelen om insecten te weren, schoenen, koelboxen… weet je hoe belangrijk koelboxen kunnen zijn voor daklozen met dit weer?" In Australië is het momenteel zomer en het land verwacht aankomende dagen een hittegolf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Achtergelaten festivalspullen naar daklozen
Sluiten