Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 24 jan 2018 / 20:00 uur

3000 euro voor wie paardenverkrachter opspoort

In Friesland loopt een zieke geest rond. In de nacht van zondag op maandag mishandelde en verkrachtte hij het IJslandse paard Anka op zo’n gruwelijke wijze dat het dier uit haar lijden moest worden verlost door een dierenarts. De molestatie vond plaats op een weiland bij Beetsterzwaag.

Deze zaak maakte behoorlijk veel los in Friesland. Op sociale media spraken mensen hun afschuw uit over de walgelijke daad. Een Fries, die graag anoniem wil blijven, heeft een beloning uitgeloofd van 3000 euro voor de gouden tip die tot de aanhouding van de dader kan leiden. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Niet meer te redden

Toen de eigenaresse Mirjam Scholte op maandag naar de dierenarts in Wolvega ging, schrok de dierenarts van de fysieke toestand van het IJslandse paard. Het paard was bijna in shock vanwege een buikvliesontsteking en bloedvergiftiging, behandeling was geen optie meer.

De dierenarts vertelt tegen de Leeuwarder Courant dat het er alle schijn van heeft dat Anka zowel mishandeld als verkracht is. „De endeldarm is op zo’n diepte geperforeerd, dat kan het paard zelf of een ander paard niet gedaan hebben. Dit moet zijn toegebracht door mensen.’’ Er werd tevens menselijk bloed en sperma in het paard aangetroffen volgens de eigenaresse.

Zoektocht

De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie de dader is. Het paard was in augustus ook al eens door een man benaderd. Toen had het paard een strop om de nek en werd er sperma op de vacht gevonden. Toen heeft er echter geen mishandeling plaatsgevonden meent Scholte.

Volgens de anonieme man die de beloning aanbiedt moet het opsporen van de ‘laffe dader of daders’ alle prioriteit hebben. Hij sloot zijn mail af met ‘succes en tegelijkertijd sterkte.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3000 euro voor wie paardenverkrachter opspoort
Sluiten