Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Van Persie kan Feyenoord niet aan zege helpen

In het uitvak van de Galgenwaard werd woensdagavond zijn naam direct gescandeerd, toen Robin van Persie in de 65e minuut aan zijn warming-up begon. Ook vanaf de tribune met fans van FC Utrecht daalde een applausje op hem neer. Zou hij vanavond zijn rentree voor Feyenoord maken?

De landskampioen kon wel een impuls gebruiken, want het was niet bepaald oogstrelend wat de Rotterdammers lieten zien. Sam Larsson had met behulp van het knollenveld de bezoekers in de eerste helft weliswaar op voorsprong gezet, maar na de gelijkmaker van Gyrano Kerk kon Feyenoord de wedstrijd niet naar de hand zetten.

Roep

Vanaf de zijlijn keek Van Persie toe hoe zijn nieuwe ploeggenoten grote moeite hadden om richting het doel van FC Utrecht op te stomen. De roep om zijn invalbeurt werd vanuit de kelen van de meegereisde supporters steeds luider.

De spelers van Feyenoord feliciteren Sam Larsson met zijn openingsdoelpunt. Foto: ANP

Meestal laat Giovanni van Bronckhorst in het slot van een wedstrijd Bilal Basacikoglu het veld betreden. Dus was het de vraag of hij nu weer naar dat middel zou grijpen of dat de trainer hoopte op een geniale ingeving van de teruggekeerde Van Persie.

Applaus

Dat laatste was het geval, want tien minuten voor het eind stond de geboren Rotterdammer met rugnummer 32 klaar om het veld te betreden voor Dylan Vente. De stadionspeaker riep het publiek zelfs op te applaudisseren voor de 102-voudig international.

Van Persie kon Feyenoord echter niet aan de zege helpen, waardoor de nummer 5 van de Eredivisie het in 2018 nog altijd zonder drie punten moet doen. Zondag wacht in De Kuip tegen ADO Den Haag een nieuwe mogelijkheid om de eerste overwinning van het kalenderjaar te boeken. Wellicht met Robin van Persie als basisspeler.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.