Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 17 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Voorbereiden op bevalling én studeren tegelijkertijd

Voorbereiden op een bevalling én studeren tegelijkertijd: het lijkt onmogelijk, maar Nayzia Thomas deed het. Ze studeert psychologie aan het Johnson County Community College in Kansas City en terwijl het einde van het semester naderde, was ze ook klaar om haar kind ter wereld te brengen. Thomas ging door tot het gaatje: ze ging naar school totdat ze 39 weken zwanger was, en daarna studeerde ze verder vanuit haar ziekenhuisbed.

Voorbereiding is alles

„Ik wilde alles afhebben voor ik uitgerekend was”, vertelt ze aan Yahoo. Een paar uurtjes voordat ze haar zoontje ter wereld bracht, was ze nog bezig met haar studie. „School is belangrijk voor me, ik wilde niet dat mijn zwangerschap dat in de weg zou staan”.

Vooroordeel tienermoeders

„Mensen verwachten dat tienermoeders hun school versloffen, daarom heeft mijn moeder deze foto gemaakt", vervolgt ze. Ze wil laten zien dat het ook anders kan. Ze plaatste de foto op Twitter en de tweet heeft inmiddels al 70.000 likes gehaald.

Hard werken loont

Nadat Thomas is bevallen van haar zoontje, Antony Johnson, heeft ook nog eens een 3,5 GPA gehaald voor haar tentamen. In Nederlandse cijfers is dat ongeveer een negen. Zo zie je maar: als je keihard werkt, kom je er wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voorbereiden op bevalling én studeren tegelijkertijd
Sluiten