Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 dec 2017 / 05:22 uur

Transgenders toch welkom in Amerikaans leger

Transgenders zijn toch welkom in het Amerikaanse leger. Federale rechter Colleen Kollar-Kotelly legde het verzoek van Trump om eventuele toelating van transgenders tot het leger uit te stellen maandag naast zich neer.

Trump wil af van militairen die zich niet identificeren met het geslacht dat ze bij hun geboorte hadden. In juli draaide hij een besluit van zijn voorganger Barack Obama terug. Kollar-Kotelly blokkeerde die verordening eind oktober.

Begin volgend jaar

Ze wilde de afloop van de rechtszaken die zijn aangespannen tegen de maatregel afwachten. Ze acht de kans groot dat het weren van transgenders ongrondwettelijk wordt verklaard en vindt dat die zich begin volgend jaar moeten kunnen aanmelden als rekruut.

Trump-woordvoerster Sarah Sanders zei in een reactie dat het Witte Huis de juridische mogelijkheden gaat onderzoeken om het regeringsbeleid in deze kwestie toch te kunnen uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Transgenders toch welkom in Amerikaans leger
Sluiten