Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 22 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Tiara’s huidskleur: een kans van een op een miljoen

Sophia Blake (45) heeft een donkere huidskleur, maar toch beviel ze vier jaar geleden van een baby, Tiara, die geheel blank is en blonde haren en blauwe ogen heeft. In het begin dacht ze nog dat Tiara’s haar en huid wat donkerder zouden worden naarmate ze ouder werd, maar dat was niet het geval. Volgens dokters is dit een kans van een op een miljoen. Blake doet tegenover Dailymail haar verhaal.

Verbaasd

Volgens de dokters is er bij een biraciaal koppel een kans op een miljoen dat het kindje de huidskleur van slechts een van de ouders overerft. Maar het is niet altijd gemakkelijk voor Blake, want mensen die hen niet kennen geloven niet dat Tiara haar echte dochter is.

Tiara vindt het zelf soms ook lastig. Ze vraagt regelmatig aan haar moeder waarom ze niet op elkaar lijken. Blake probeert haar dan uit te leggen, maar dat is nog altijd erg lastig.

Gelijkenissen

Toch hebben Blake en Tiara wel een aantal gelijkenissen. „Qua karakter zijn we hetzelfde. We zijn allebei extravert, onafhankelijk en hebben een goed gevoel voor humor", aldus Blake . Mensen die Tiara en Blake dus beter leren kennen, beseffen dat ze toch wel gerelateerd zijn. Maar uiteindelijk maakt het natuurlijk niet zoveel uit: „Tiara is prachtig en ik ben heel trots op haar".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.