Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 20 dec 2017 / 09:42 uur

Steeds meer supermarkten open met de feestdagen

Geen zin om al van tevoren te bedenken wat je met de feestdagen wilt eten? Niet getreurd, want steeds meer supermarkten openen hun deuren met de Kerst.

Op 24 december wordt dit jaar een recordaantal geopende supermarkten op zondag gemeten: 3300, volgens RTL Nieuws. Dat zijn al 600 supermarkten meer dan vorig jaar. Omdat kerstavond dit jaar op een zondag valt, is het per plaats verschillend of de supermarkten toestemming krijgen om open te gaan. De meeste gemeenten hebben een vergunning voor openstelling op zondag, maar in 58 gemeenten in het land is het verboden. ,,Meestal gaat het om steden en dorpen in de Biblebelt", aldus een woordvoerder van Openingstijden.nl.

Gourmetschoteltje extra

Maar ook voor mensen die een gourmetschoteltje extra moeten kopen met de kerst omdat er opeens een nieuw vriendje of vriendinnetje aan tafel aanschuift, is er steeds meer aanbod. Ook op 25- en 26 december zijn namelijk steeds meer supermarkten geopend, in 2015 zeker 400 stuks in het land. ,,We zijn nog aan het uitrekenen hoeveel het er dit jaar precies zijn, maar het aantal supermarkten dat open gaat op Eerste Kerstdag stijgt al jaren. Ook dit jaar zullen het er weer meer zijn", aldus de woordvoerder aan RTL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Steeds meer supermarkten open met de feestdagen
Sluiten