Metro
Metro Nieuws 20 dec 2017 / 09:34 uur

Facebook valt over scheiding ouder echtpaar

„Hoe kun je zo koud en wreed zijn, een week voor kerst?” Dat is de vraag die de Canadese Dianne Goodine Phillips niet uit haar hoofd krijgt en daarom op Facebook deelt. Haar ouders, Herbert en Audrey Goodine, brengen kerst 2017 noodgedwongen apart van elkaar door.

Herbert (91) en Audrey (89) zijn al 73 jaar samen en sliepen nog altijd in hetzelfde bed. Tot dochter Dianne vorige week vrijdag een mailtje kreeg van het verzorgingstehuis waar haar beide ouders verblijven. Herbert moest naar een andere instelling, omdat hij licht dementerend is. Omdat Audrey deze speciale zorg nog niet nodig heeft, mag zij niet met haar man mee. Een flinke, slecht getimede klap, in het gezicht van de oude tortels.

Week uitstel

Het stel zou hierdoor namelijk vlak voor Kerstmis uit elkaar gehaald worden. Dianne reageerde dan ook met een simpele vraag: kan deze beslissing alsjeblieft een weekje uitgesteld worden? Op die manier kunnen haar ouders tenminste nog samen de feestdagen doorbrengen. Het verzoek werd niet ingewilligd. Een dag na haar originele facebookpost plaatst de dochter weer een bericht. Haar vader is verplaatst.

Het echtpaar is bijna zeventig jaar getrouwd en vooral mevrouw Goodine uit haar ongeluk over de situatie. Ze vertelde haar dochter dat Kerst voor hen over is: „Dit is de vreselijkste kerst die we ooit zullen hebben. Waarom konden ze niet wachten tot na de feestdagen?”

Massale support

Dianne plaatste het bericht om aandacht te vragen voor het in haar woorden ‘wrede en onethische’ zorgsysteem. Dat is haar zeker gelukt. Meer dan 17.000 mensen over de hele wereld deelden het bericht en leven met de familie mee. Het bericht dat haar vader definitief is verplaatst leverde ook nog eens de support van meer dan 3000 delers op. Facebookgebruikers zijn geschokt en wensen de familie veel sterkte toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Facebook valt over scheiding ouder echtpaar
Sluiten