Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 7 dec 2017 / 16:16 uur

Staking 12 december, waarheen met de kinderen?

Veel werkende ouders komen aanstaande dinsdag in de problemen door de lerarenstaking op de basisscholen. Moeders en vaders nemen soms gedwongen een vakantiedag op als opa of oma niet kan worden ingeschakeld. Maar voor de ouders die nog geen oplossing hebben gevonden: er zijn andere mogelijkheden om het kroost onder te brengen op 12 december.

Hockeyclubs

Zo bieden verschillende hockeyclubs aan om die dinsdag op de kinderen te passen. Bij MHC Amstelveen wordt ‘voor hockeyers en niet-hockeyers’ onderdak aangeboden van 8.30 uur tot 15.00 uur. Inclusief lunch vraagt Heren 1 van de Mixed Hockey Club daar wel 35 euro per persoon voor. De kids worden die dag beziggehouden met uiteraard hockeyen, maar ook met knutselen en spelletjes.

Bij hockeyclub Pinoké, eveneens uit Amstelveen, kunnen alleen ‘Pinoké-kids’ terecht. Ook dit wordt georganiseerd vanuit Heren 1. Aan de Jan Tooroplaan mogen de ouders hun hockeykroost om 9.00 uur afzetten. Om 15.00 uur moeten ze weer worden opgehaald. Inclusief lunch rekent Pinoké 25 euro per kind voor de opvang.

ING, dat in de top tien van grootste werkgevers van Nederland staat, komt zelf met een oplossing voor medewerkers. Net als op de vorige stakingsdag (5 oktober) kunnen de kinderen dinsdagochtend gewoon mee naar het werk genomen worden en om 18.00 uur weer opgepikt worden voor de trip naar huis.

„Op 5 oktober was ING even de grootste kinderopvang van het land met 500 kinderen”, reageert Karin van der Pol namens ING. „Daar gaan we dit keer ruim overheen, want alleen bij onze drie Amsterdamse vestigingen hebben we al 500 aanmeldingen. Daar komen de filialen van Eindhoven, Zwolle en Leeuwarden nog bij.”

De bank vindt het belangrijk dat de werknemers zich op hun gemak voelen op het werk. „Klopt, wij willen dat mensen het gevoel hebben dat ze thuis zijn”, gaat Van der Pol verder. „In de schoolvakanties komen kinderen ook soms een uurtje langs om te kijken waar papa of mama werkt.”

Omdat de aanmeldingen bij de Amsterdamse kantoren van ING bleven binnenstromen, besloot de bank de kinderopvang dit keer niet in de eigen kantoren te doen. „Vorige keer was het een groot succes. De kinderen kregen ochtendgymnastiek van een dj en daarna waren er verschillende leuke workshops, een game-kamer, tafelvoetbal en een lunch met dingen die kinderen lekker vinden. Daarbij schoven de vaders of moeders dan aan. Dit soort dingen worden nu opnieuw georganiseerd, maar vanwege de vele aanmeldingen doen we het nu in de Johan Cruijff Arena, dat is praktischer. Dat is trouwens vlak naast ons hoofdkantoor. In de kantoren van Eindhoven, Zwolle en Leeuwarden vindt de opvang wel gewoon intern plaats.”

Voor mensen die niet bij ING werken, maar wel hun kinderen de hele dag ergens onder moeten brengen, is misschien Boerderij de Boerinn in Kamerik, zo’n 10 kilometer onder Alpen aan den Rijn, een oplossing. De boerderij heeft voor 12 december namelijk een speciaal dagprogramma in elkaar gezet. Al vanaf 7.30 uur zijn de kinderen welkom op het erf en ze hoeven pas om 18.00 uur weer opgehaald te worden. Ideaal voor werkende ouders dus. De informatieve dag kost 30 euro per kind en daar is eten en drinken bij inbegrepen.

Bij Metro laten we dinsdag overigens de krant door de kinderen van de redactieleden maken. Wij zetten ze dus gewoon aan het werk en gaan zelf lekker gamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staking 12 december, waarheen met de kinderen?
Sluiten