Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 7 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Kofferbak vol gestolen chocola naar Voedselbank

Geld, sieraden, benzine… enkele dingen die regelmatig gestolen worden. Maar er zijn ook dieven die behoorlijk van zoetigheid houden en hun oog laten vallen op chocolade.

Dubbele laag

Een paar van die chocodieven zijn maandag in Raalte gepakt. Ze hadden een buit van 322 repen Milka-chocolade, 150 doosjes Merci en ze bleken ook fan van vis in blik: de overige buit waren 85 verpakkingen blikvis. De heren wisten de spullen te stelen door middel van een dubbele laag in hun jassen.

https://twitter.com/POL_OlstWijhe/status/937719987879456768

Raadsel

Waar alle producten vandaan komen is voor de politie Olst-Wijhe echter een raadsel. Zij plaatsten een oproep voor ondernemers om hun voorraden te checken. Als zij deze spullen misten mochten zij zich melden, maar dat deden slechts drie supermarkten uit de omgeving.

Die supermarkten krijgen hun producten terug, maar er blijft een flinke lading chocola en ingeblikte vis over. Aanvankelijk zou dat allemaal vernietigd worden, wat gebruikelijk is bij levensmiddelen die gestolen zijn.

Voedselbank

Door een aantal reacties op social media kreeg de politie echter een ander idee: de lekkernijen naar de voedselbank brengen. ,,De officier van justitie heeft twee beslissingen genomen: de gedupeerde ondernemers krijgen hun chocolade terug. De rest gaat naar de voedselbank Raalte", aldus de Politie Olst-Wijhe op Facebook.

https://twitter.com/POL_OlstWijhe/status/938417835910496257

De reacties op social media zijn lovend. Velen vinden het fantastisch dat de voedingswaren niet verloren gaan, maar bij het goede doel eindigen. Ook de voedselbank is dolblij met de beslissing. ,,Het is een mooi extraatje voor onze cliënten zo vlak voor de feestdagen”, aldus voorzitter Frans Rouwenhorst tegen het AD.

Rouwenhorst zit er trouwens niet mee dat de repen bij hem terecht zijn gekomen door diefstal. ,,Van mij mag dit vaker gebeuren!", sluit hij het interview af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.