Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Kerstman krijgt mazelen na bezoekjes kinderen

Karma heeft niet altijd het beste met je voor, ondervond een Kerstman in Birmingham aan de lijve. Letterlijk. De vriendelijke cadeautjesbrenger uit de Noordpool kwam terug met de mazelen.

Althans, het was hulpkerstman Dave Upson die besloot een goede daad te verrichten. In zijn kerstmannenpak is hij rondom de feestdagen altijd druk met het bezoeken van scholen in zijn stad. Helaas moet hij dat wel bekopen met flink wat pech: deze week bleek hij de mazelen te hebben opgelopen.

Bange kinderen

De 71-jarige hulp-Kerstman ligt inmiddels al vijf dagen in bed en moest zijn laatste zes afspraken afzeggen. ,,Het is heel frustrerend, ik houd er niet van om iemand te laten zitten", vertelt hij tegen Metro UK. ,,Volgens mij is het ergste nu wel voorbij. Ik heb me laten vertellen dat ik inmiddels niet meer besmettelijk ben. Ik zie er alleen niet uit en kinderen rennen voor me weg."

Heel serieus

Dave bezoekt rondom de feestdagen zo’n 70 scholen en andere plekken om kinderen blij te maken. De Kerstman doet dat inmiddels al zo’n 18 jaar. Hij neemt het ook serieus: zijn op maat gemaakte pak kostte 1200 pond. De riem liet hij uit Amerika komen en kostte hem nog eens 600 pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.