Metro
Metro Nieuws 2 dec 2017 / 10:24 uur

iPhone gecrasht? Problemen met iOS 11

Een zwart scherm, wekkers die niet afgaan, draaiende wieltjes in beeld: iPhonegebruikers klagen over een bug in het besturingssysteem iOS 11.

De iPhone crasht niet helemaal, maar het beginscherm wordt telkens opnieuw geladen en dat zorgt ervoor dat de iPhone even niet bruikbaar is. Wanneer het scherm opnieuw geladen is, is de telefoon weer bruikbaar en moet de toegangscode opnieuw worden ingevoerd.

Het probleem wordt veroorzaakt door het systeem dat zorgt voor dagelijkse herinneringen van applicaties zoals Headspace en Calm. De eerste klachten kwamen even na middernacht binnen. Niet alleen Nederlanders hebben er last van, de bug is een wereldwijd probleem.

Op sociale media en websites als Reddit delen iPhonegebruikers massaal klachten. Volgens RTL Nieuws wordt de helpdesk van Apple inmiddels ook platgebeld. Het bedrijf zegt hard aan een oplossing te werken.

Wat nu?

Apple heeft update iOS 11.2 de wereld ingestuurd. De makkelijkste manier om een tijdelijke crash van je telefoon te voorkomen, is om de nieuwe software te installeren.

Lukt dat niet, dan is het verstandig alle applicaties die zorgen voor dagelijkse herinneringen uit te schakelen. Crasht je iPhone daarna nog steeds, dan kan je de datum van je telefoon een paar dagen terugzetten. Zet vervolgens opnieuw alle applicaties uit die zorgen voor dagelijkse herinneringen en zet de datum weer goed. Vergeet dit niet, want veel applicaties werken niet goed wanneer er een verkeerde datum is ingesteld.

Meer problemen

Apple was eerder deze week ook al in opspraak. De nieuwe versie van macOS, High Sierra, had last van een enorme beveiligingsfout. Door deze fout konden gebruikers zonder veel moeite inloggen op de root-gebruiker. Een root-gebruiker kan bijvoorbeeld wachtwoorden wijzigen of gebruikers aanmaken. Voor een root-gebruiker was het dus kinderspel om de Mac te hacken en deze voor de eigenaar onbruikbaar te maken. Inmiddels heeft Apple een beveiligingsupdate uitgerold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone gecrasht? Problemen met iOS 11
Sluiten