Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 dec 2017 / 09:55 uur

Gijzeling Den Helder beëindigd zonder gewonden

De gijzeling op de kade bij de TESO-haven in Den Helder is na zo’n twee uur beëindigd. De vrouw die een andere vrouw had gegijzeld is uiteindelijk overmeesterd door de politie-eenheden. Dit gebeurde zonder dat er gewonden vielen.

Oorspronkelijk bericht

In de TESO-haven in Den Helder, waar de veerboot die tussen Den Helder en Texel vaart aanmeert, heeft een vrouw een andere vrouw gegijzeld, zo bevestigt de politie van Noord-Holland tegenover de regionale nieuwszender.

Naar verluidt gaat het om een Portugees sprekende vrouw, die een mes bij zich draagt en ‘hevig geëmotioneerd is’. „Ik zag dat een vrouw werd bedreigd door de Portugees-sprekende vrouw. Er stonden zo’n 30 à 40 mensen om hen heen, maar die bleven aan de kant en ervandaan", aldus een getuige.

Beelden

Inmiddels zijn ook de eerste beelden verschenen. Op social media is er momenteel naast schrik vooral veel verontwaardiging over het gegeven dat je op de beelden mensen hoort lachen, terwijl op een paar meter afstand de gijzeling in volle gang is.

https://twitter.com/RichardBoersen/status/944124242215559168

Er zijn extra politie-eenheden onderweg naar de haven, evenals een onderhandelaar die met de gijzelnemer in gesprek zal moeten gaan. Ook de burgemeester is inmiddels aanwezig. Het veerverkeer ligt voorlopig stil.

Ruim een uur

De eerste berichten over de gijzeling doken even voor negen op. Ruim een uur later is de bizarre actie in Den Helder nog steeds gaande, zo laat de politie weten in een update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gijzeling Den Helder beëindigd zonder gewonden
Sluiten