Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 dec 2017

Familie doodziek door isoleren huis met pur

Een gezin uit het Overijsselse Vriezenveen is doodziek geworden nadat hun huis geïsoleerd is met pur. In dit huis kreeg de familie Keijzer namelijk last van bloedneuzen, stukken huid die loslieten en andere lichamelijke klachten. Rick Keijzer woont nu sinds twee jaar met zijn gezin bij zijn ouders, hun huidige huis is nog altijd onbewoonbaar.

Pur

Begin 2013 liet de familie Keijzer de woning er helemaal mee isoleren. Het moest een briljant plan zijn, maar het werd een ware nachtmerrie. Het bedrijf dat de wanden en kruipruimtes van het huis vol spoot met pur, deed het niet goed. Het huis zit nu vol met scheuren.

Door de schade is het huis, volgens de familie Keijzer, onbewoonbaar. Ze zijn daarom verhuisd. Maar de verzekering ziet dit niet zo: die keren geen cent uit. Ondanks dat het isolatiebedrijf, dat inmiddels failliet is, erkent fouten te hebben gemaakt, werd er door de verzekering geen schade erkend. Alle kosten van het huis lopen nog gewoon door, wat de familie bakken met geld kost.

De familie heeft dan ook geen geld voor een tijdelijke huurwoning. Om te bewijzen dat pur schadelijk is heeft Rick zelfs al voorgesteld zichzelf vop te sluiten in huis, als proefdier. „Plak mij vol, zet een ambulance naast het huis en druk me de woning maar in. Moet jij eens kijken wat er dan gaat gebeuren”, zegt hij tegen Tubantia. De familie is radeloos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Familie doodziek door isoleren huis met pur
Sluiten