Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 dec 2017 / 15:27 uur

Fans woest op ‘commerciële’ KNVB: Te gevaarlijk

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Om half 1 was in Limburg de aftrap van Roda JC – FC Groningen. De wedstrijd moest al vroeg stilgelegd worden vanwege een ‘dweilpauze’, een term die we eigenlijk alleen kennen uit sporten die op ijs plaatsvinden. Echter moest de pauze nu ingelast worden om het veld tussendoor sneeuwvrij te vegen. Een actie die voor veel verbaasde reacties zorgt.

Scheidsrechter staat vast

Roda JC tegen FC Groningen begon tenminste nog op tijd, dat kan van de half 3-duels Sparta – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord alvast niet gezegd worden. Vooral de situatie rondom het duel in Rotterdam is opvallend, scheidsrechter Danny Makkelie kon het veld namelijk niet op tijd keuren, omdat hij vaststond in het verkeer.

Toen hij eenmaal op het Kasteel aankwam besloot hij de wedstrijd (pas na half 3) definitief af te gelasten. Een aantal fans van Vitesse kan dus zonder een wedstrijd te hebben gezien weer terug. Hetzelfde gold een halfuur later voor de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord.

Woedend op de KNVB

De weg naar het stadion is ook voor veel fans moeilijk begaanbaar en dat roept veel woedende reacties op. De supporters claimen dat de KNVB geen rekening houdt met hen door ze door het slechte weer naar de stadions te laten komen, terwijl onder andere de politie mensen afraadt om de weg op te gaan.

https://twitter.com/ngkb887/status/939845483165634561

Topper

Op het moment van schrijven is het nog wel de bedoeling dat de topper tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena om 16.45 uur gewoon van start gaat. Alleen hebben ook hier veel supporters moeite om überhaupt in de buurt van het stadion te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fans woest op ‘commerciële’ KNVB: Te gevaarlijk
Sluiten