Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 dec 2017 / 10:22 uur

Drones smokkelen drugs Britse gevangenissen in

In Groot-Brittannië heeft een bende gebruikgemaakt van drones om allerlei verboden middelen de gevangenis in te smokkelen. De bende kreeg zo onder meer cocaïne, wiet, heroïne, mobiele telefoons, simkaartjes, zaagbladen en schroevendraaiers over de muren van negen gevangenissen.

Voor een miljoen aan drugs

De elf bendeleden zijn veroordeeld door de rechtbank in Birmingham. Ze kregen celstraffen tot zeven jaar. De drones brachten de verboden lading onder meer naar luchtplaatsen. In andere gevallen ging de drone voor een celraam vliegen. De gevangene binnen kon het raam opendoen en de bestelling binnenhengelen met een bezemsteel met een haak, tussen de tralies door.

De drugs die onderschept werden, waren enkele tonnen waard. Maar niet alle ladingen zijn gevonden. De Britse justitie schat dat de bende voor ongeveer een miljoen aan drugs heeft gesmokkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drones smokkelen drugs Britse gevangenissen in
Sluiten