Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Relaties & seks 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Flirt jij weleens met een collega op de werkvloer?

Als je fulltime werkt, dan zijn je collega’s waarschijnlijk de mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Het kan dus best eens voorkomen dat je een oogje hebt op een van je collega’s. De helft van de Nederlanders vindt een flirt of relatie op de werkvloer echter ongepast.

Flirten op de werkvloer

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door datingsite Parship.nl naar flirten op de werkvloer. Hieruit kwam ook naar voren dat een op de vijf Nederlanders weleens iets heeft uitgespookt met een collega.

Vooral mensen in een relatie (53 procent) vinden dat geflirt op de werkvloer echt niet kan. Een op de tien Nederlanders geeft zelfs aan naar een andere baan uit te kijken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

Seks op de werkplek

Daar staat tegenover dat singles (60 procent) het geflirt op de werkvloer niet zo’n probleem vinden. Dat blijkt ook uit het onderzoek. Bij de een op de vijf Nederlanders die weleens wat heeft aangerommeld met een collega, was de spanning bij ruim 7 procent van deze gevallen zo onweerstaanbaar dat het heeft geleid tot seks op de werkplek.

Geflirt op de werkvloer kan zorgen voor ongemakkelijke situaties, het kan ervoor zorgen dat de collegialiteit onder druk komt te staan. Gevoelens voor je baas of manager zullen dit alleen nog maar ingewikkelder maken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een op de tien vrouwen en 5 procent van de mannen weleens verliefd is geweest op de baas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.