Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Canada overvallen door koudegolf van min veertig

Hoewel er in Nederland vrijdag ook kans is op sneeuw, is dit niets in vergelijking met de koudegolf die Canada donderdag trof. Volgens de NOS is het op sommige plaatsten in een eeuw niet zo koud geweest rondom de jaarwisseling.

IJzige kou

In het noorden van het land, in Ontario hebben de mensen het het zwaarst getroffen, het is daar min 44. In Quebec is het 25 onder nul, met een gevoelstemperatuur van min 40. De koudegolf zal naar verwachten een paar dagen blijven hangen, in ieder geval tot en met de jaarwisseling.

De ijzige kou wordt veroorzaakt door een koudegolf uit het Noordpoolgebied en bereikte net voor kerst Canadees land. Volgens het Canadese weerinstituut was het in 1917 voor het laatst zo koud. Het kwik is 10 tot 12 graden lager dan normaal voor de tijd van het jaar.

Binnenblijven

De kinderen hebben geen school vanwege de kerstvakantie en kunnen gelukkig binnenblijven. De mensen die toch naar buiten moeten, zijn dik ingepakt. Vrijwilligers in Montreal zijn op zoek naar daklozen om ze onderdak en een warme maaltijd aan te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.