Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 dec 2017 / 21:08 uur

Baudet: VVD is een kutpartij

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie, heeft de VVD een kutpartij genoemd op Twitter. De politicus geeft tegenover Rutger Castricum van PowNed meer uitleg over zijn uitspraak.

„De zorgpremie gaat naar 300 euro, de energierekening gaat 150 euro omhoog, er wordt niets aan immigratie gedaan en er gaat alsmaar meer geld naar Zuid-Europa via de Europese Unie. Het is echt een kutpartij", aldus Baudet.

Over het taalgebruik van Baudet is enige ophef ontstaan. Dat is raar, zo vindt de lijsttrekker van het FvD zelf. „Het is toch eigenlijk gek dat heel Nederland hierover valt, terwijl we het normaal vinden dat we op deze manier bestuurd worden door een partij die helemaal niet bezig is met het algemeen belang."

Niet onder de indruk

Klaas Dijkhoff van de VVD is niet bepaald onder de indruk van de uitspraken van Baudet. „Het heeft hem misschien opgelucht. Dan zal het hem dwarsgezeten hebben", aldus Dijkhoff „Misschien moet hij de volgende keer wat lavendel in zijn binnenzak doen, dan kan hij daaraan ruiken en tot rust komen en dan inhoudelijke kritiek leveren."

Ook Martin Bosma van de PVV is niet te spreken over Baudets taal. Hij grapt: „Laat dat soort bewoordingen nou gewoon aan ons over. Daar hebben wij gewoon een copyright op. Dit wordt echt te gek. Laten we elkaar niet kannibaliseren."

Reageer op artikel:
Baudet: VVD is een kutpartij
Sluiten