Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 17 dec 2017 / 11:34 uur

Amerikaans gezin verandert samen van geslacht

Op het eerste oog lijken ze een normaal gezin, maar ooit zagen de Amerikaanse Daniel Harrott, zijn vrouw en kinderen er heel anders uit. In het gezin uit Arizona is namelijk iedereen transgender.

Make-up en vrouwenkleding voelden niet goed

Daniel Harrott werd geboren als een meisje, maar voelde zich nooit goed met make-up op en vrouwenkleding aan. Jarenlang wachtte hij op het moment dat hij zich dan echt een vrouw zou voelen. Hij trouwde zelfs met een man en kreeg twee kinderen.

Toen zijn dochter Joshua het afgelopen jaar vroeg of zij bij de meisjesscouting mocht, ging er een wereld voor Daniel open. Joshua werd geboren als een jongen, maar voelde zich al vanaf een jaar of zeven een meisje. Daniel leerde de term transgender kennen en kwam er toen achter waarom hij zich al die jaren geen vrouw voelde. Hij is een transgender.

Kort haar en mannenkleding

Joshua is niet Daniel’s enige kind wat transgender is. Zijn andere kind Mason werd geboren als meisje, maar gedraagt zich al jaren als een jongen. Nadat Joshua uitkwam voor transgender, deed Mason dat ook. Daniel besloot daarop zijn haar af te knippen en kleding te kopen op de herenafdeling.

Rond dezelfde tijd leerde Daniel een vrouw kennen, Shirley. Net als Daniel was zij eerder getrouwd, maar dan met een vrouw. Shirley is namelijk ook transgender en ging ooit als man door het leven.

Zichzelf zijn

Daniel vertelt tegen KJZZ dat ze eigenlijk als een traditioneel gezin functioneren. Hij hoopt dat zijn kinderen zich geaccepteerd voelen en gesteund voelen. Het maakt ze niet uit of ze zich man of vrouw voelen, zolang ze maar zichzelf zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amerikaans gezin verandert samen van geslacht
Sluiten