Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Zorgverlof voor zieke hond, gaat dat te ver of niet?

Dagelijkse dilemma’s kunnen een grote rol spelen in ons leven. Kleine irritaties, grote ergernissen, lastige kwesties en serieuze problemen: Metro hoort graag hoe jullie daarmee om zouden gaan. Deze keer: zorgverlof voor ziek huisdier.

Als je hond ziek wordt, kan dat net zo’n handenbindertje zijn als een kind dat ziek is. Je hebt echter geen recht op bijzonder verlof of zorgverlof voor een huisdier. Zou dat wel moeten?

In Italië heeft een rechter een vrouw gelijk gegeven die twee dagen betaald verlof van haar werkgever eiste omdat zij voor haar zieke hond moest zorgen. De rechter gaf haar gelijk en plaatste het onder ’buitengewoon verlof’.

Recht op bijzonder verlof

Wettelijk is vastgelegd dat werknemers het recht hebben om een of meerdere dagen afwezig te blijven met behoud van salaris bij bepaalde gebeurtenissen zoals bruiloft, overlijden en verhuizing. Dat heet bijzonder verlof. De Italiaanse rechter vindt dat passen op je zieke hond daar ook bij hoort.

Zou dat in Nederland ook moeten gelden? Maar hoe controleer je dat? „Straks blijft een werknemer bij iedere haarbal die een kat uitspuugt thuis”, zegt een collega cynisch.

Wat vind jij? Zorgverlof voor je zieke huisdier, gaat dat te ver of niet?

Als je hond ziek wordt, kan dat net zo’n handenbindertje zijn als een kind dat ziek is. Je hebt echter geen recht op…

Posted by Metro Holland on Thursday, November 9, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.