Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Zelfrijdend busje al na een uur in botsing in Vegas

Een innovatieve uitvinding blijkt helaas nog niet helemaal te werken zoals het moet. Een zelfrijdend busje dat woensdag voor het eerst de straten van Las Vegas werd opgelaten, botste al binnen een uur met een truck.

Omdat het busje erg langzaam rijdt zijn er volgens lokale media geen gewonden gevallen, maar even schrikken was het wel. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het busje door het centrum van Las Vegas zou rijden. Het busje was openbaar toegankelijk en fungeerde dus eigenlijk als openbaar vervoer, voor acht mensen. Het was het eerste volledig zelfrijdende voertuig in de Verenigde Staten.

Nog niet veilig

Dat blijkt dus nog niet helemaal veilig te werken. Volgens een passagier stond het busje stil, toen een truck achteruit reed. Het zelfrijdende busje bleek niet de software te hebben die nodig was om te beslissen achteruit te rijden. De truck raakte daarbij het busje.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Las Vegas "deed de shuttle wat hij moest doen": stil staan bij gevaar. "Als de truck dezelfde sensoren had gehad als de shuttle, was het ongeluk voorkomen." De test met het zelfrijdende busje gaat het komende jaar gewoon door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.