Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 nov 2017 / 14:08 uur

Wilders doet aangifte van discriminatie tegen Rutte

Geert Wilders meldde zich donderdagochtend op een politiebureau in Den Haag met een rolkooi en 36.000 steunbetuigingen om aangifte te doen tegen Mark Rutte. De PVV-leider hekelt het discriminerende beleid van de premier waarin de gewone Nederlander achtergesteld zou worden.

Deze aangifte is een gevolg op de oproep die de PVV-leider vorige week deed op YouTube. Hij riep toen gewone Nederlanders op om discriminatie te melden. Volgens Wilders worden zij als tweederangs burgers behandeld.

Voorbeelden van discriminatie door de Nederlandse overheid zijn onder meer het feit dat asielzoekers geen ziektekosten hoeven te betalen en dus worden voorgetrokken. Ook de fiscale voordelen voor buitenlandse investeerders worden door hem als ‘crimineel gedrag’ geïnterpreteerd.

De bezorging van 36.000 meldingen bij de politie ©ANP

Rutte voor de rechter?

„We hopen dat deze aangifte net zo serieus wordt genomen als andere aangiftes." aldus Wilders die hiernaast liet weten dat er in de Tweede Kamer niet naar hem geluisterd wordt en dat hij daarom deze ongebruikelijke manier van zijn ongenoegen uiten kiest. Hij vindt het absoluut geen kansloze aangifte en denkt dat het OM de aanklacht serieus neemt. Mochten zij niet ingaan op zijn aangifte dan wil Wilders naar de rechter stappen om Mark Rutte alsnog voor het hekje te krijgen om hem te vervolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wilders doet aangifte van discriminatie tegen Rutte
Sluiten