Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 nov 2017 / 14:49 uur

Verzorger verdacht van nog twee insulinemoorden

De 21-jarige medewerker van een verpleegtehuis in Binnenmaas die afgelopen vrijdag werd aangehouden op verdenking van moord op een bejaarde vrouw, heeft mogelijk meer dan een slachtoffer gemaakt. Dit bracht het Openbaar Ministerie naar buiten. De Rotterdammer wordt nu verdacht van betrokkenheid bij nog twee soortgelijke sterfgevallen.

Fatale overdosis

Een bewoonster van het verpleegtehuis in Puttershoek werd begin deze maand, nadat ze onwel was geworden, opgenomen in het ziekenhuis van de gemeente Binnenmaas. Daar overleed zij. Na sectie bleek dat het slachtoffer was gestorven aan een overdosis insuline. De vrouw had echter helemaal geen synthetische insuline nodig, iemand moest haar dit dus hebben toegediend. Het OM startte direct een groot onderzoek. Toen de verdachte in beeld kwam, werd hij aangehouden.

De nieuwe verdenkingen zijn voortgekomen uit de meldingen van instellingen waar de man werkte als invaller. In totaal zijn hier twaalf nieuwe meldingen uitgekomen, waarvan twee met de dood tot gevolg. De verdachte, die tevens werkzaam was in Rotterdam, werd vrijdag ook al verdacht van twee andere soortgelijke incidenten zonder fatale gevolgen, aldus het ANP.

Insuline

Een overdosis insuline resulteert bij verzwakte patiënten in hartritmestoornissen, verlies van bewustzijn en coma. Omdat deze symptomen vrij algemeen zijn aan het einde van iemands leven, kan het vrij gemakkelijk onder de radar blijven.

Daarnaast is insuline vrij algemeen beschikbaar vanwege de vele diabetespatiënten in verzorgingstehuizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verzorger verdacht van nog twee insulinemoorden
Sluiten