Evie Westland
Evie Westland Nieuws 30 nov 2017 / 14:45 uur

Werkgever Anne Faber start beurs voor talenten

Het Huis Utrecht, een organisatie voor ontwikkeling in de podiumkunsten, begint in 2018 met het toekennen van een beurs ter nagedachtenis aan Anne Faber. Het zogeheten Anne Faber Stipendium bedraagt 15.000 euro en is bedoeld voor talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danssector.

„Anne ambieerde een carrière als zakelijk leider in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting, door naast haar werkzaamheden als bureaumanager jonge theatermakers zakelijk te ondersteunen. Alles wees erop dat zij zich op dit vlak verder zou ontwikkelen”, schrijft Het Huis.

Positief voortleven

Met de toelage hoopt de organisatie de naam en ambitie van Faber positief te laten voortleven en bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie zakelijk leiders.

Met de 15.000 euro wordt een parttime traineeship gefinancierd. De ontvanger ontvangt coaching, een vaste werkplek en deelname aan een speciaal leiderschapsprogramma. Naast deskundigen bepalen ook familieleden van Faber mee wie de toelage ontvangt.

Begin volgend jaar wordt het Anne Faber Stipendium gelanceerd. In mei 2018 wordt de eerste ontvanger bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Werkgever Anne Faber start beurs voor talenten
Sluiten