Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 nov 2017

Verdachte schietpartij Blerick vrijgelaten

De politie heeft zaterdag een van de verdachten vrijgelaten die vastzat in verband met een schietpartij afgelopen woensdag in Blerick. De 22-jarige Ömer Köksal kwam daarbij om het leven. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Tegelen, zit nog wel vast.

Drugs

De vrijgelaten man werd vrijdagochtend opgepakt in Venlo. De politie heeft onderzoek gedaan naar zijn mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij, maar stelt nu dat hij „niet direct betrokken was bij het schietincident en niet een van de gezochte daders is.” De politie is nog op zoek naar twee mannen, van wie de identiteit bekend is.

De dood van Ömer Köksal veroorzaakte deze week veel onrust in Blerick. Na de schietpartij ontstond commotie in de wijk toen jongeren de straat opgingen. Cameraploegen werd belaagd en er werd met stenen en stokken gegooid. De mobiele eenheed moest de orde herstellen. Ook organiseerden bewoners een protestmars en zelfs premier Rutte sprak zich uit over de zaak. Hij heeft geen goed woord over voor de ‘klootzakken’ die de afgelopen dagen de straat op gingen in Blerick, zei hij vrijdag.

De schietpartij van woensdag was al de derde in drie maanden tijd in Blerick en vonden allemaal plaats in dezelfde wijk. De dood van Köksal staat volgens justitie en de gemeente Venlo los van eerdere schietincidenten in het stadsdeel. Het onderzoek is nog in volle gang, laat de politie weten.

‘Rust terug in de wijk’

Burgemeester Antoin Scholten (VVD) van Venlo kondigde woensdagavond aan dat de komende dagen veel politie op straat zal zijn in Blerick. ,,We willen de rust terug in de wijk”, zei hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verdachte schietpartij Blerick vrijgelaten
Sluiten