Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 15 nov 2017 / 08:15 uur

Universiteit Twente meest steenkolenengels gesproken

Docenten van de technische universiteiten van Enschede en Eindhoven spreken het minst goed Engels, dit blijkt uit de keuzegids Universiteiten. Met dit ‘stonecoal English’ scoren zijn een magere 6,3. Docenten in Maastricht (7,4) en Groningen (7,2) zijn een stuk beter in Engels.

Grotere wiskundeknobbel

Volgens de gids hebben docenten van de technische universiteiten in veel gevallen een grotere wiskunde- dan een talenknobbel.

Wageningen beste universiteit

Wageningen University werd door de keuzegids opnieuw gekozen als de beste universiteit van Nederland, gevolgd door de Open Universiteit en de Universiteit Twente. Het aantal eerstejaars studenten aan de Wageningen University verdubbelt er elke tien jaar, de universiteit heeft het hoogste studiesucces, de meeste tevreden studenten en de beste beoordelingen.

Van de klassieke universiteiten wordt de top drie gevormd door de Rijksuniversiteit Groningen, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Utrecht. De drie universiteiten die het sterkst daalden, zijn Leiden, Eindhoven en Rotterdam.

Maastricht grootste kroegdichtheid per inwoner

De keuzegids heeft meerdere aspecten onderzocht, zo blijkt dat Maastricht de hoogste kroegdichtheid heeft per inwoner, de UvA is de grootste universiteit van Nederland, Groningen is de rijkste universiteit en Utrecht heeft de meeste vrouwelijke studenten, meldt de NOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Universiteit Twente meest steenkolenengels gesproken
Sluiten