Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 nov 2017 / 14:25 uur

Surfer slaat haai van zich af voor Australische kust

Een Britse arts heeft een haai van zich afgeslagen die hem aanviel tijdens het surfen. „Ik zag de kop van haai uit het water komen, met zijn tanden, en ik sloeg hem in het gezicht”, zei de 25-jarige Charlie Fry tegen het Australische 9NEWS.

Aanval

De aanval vond plaats voor de kust van de Australische staat New South Wales, waar Fry met vrienden aan het surfen was. Op foto’s is te zien dat hij bijtwonden opliep aan zijn arm en schouder. „Ik voelde niet dat ik werd gebeten, het voelde alsof ik een klap kreeg”, vertelde de Brit, die vreesde voor zijn leven.

In alle hectiek moest Fry terugdenken aan de manier waarop surfer Mick Fanning in 2015 een haai van zich afsloeg. „Het was pure adrenaline. Ik dacht oprecht dat ik zou sterven”, zei Fry. De Brit had het geluk dat meerdere van zijn surfvrienden ook werkzaam zijn als artsen. Zij verleenden eerste hulp en brachten hem naar een ziekenhuis.

‘Bijna 2 meter’

Fry gaf toe dat hij zijn belager niet goed heeft gezien, maar hij schatte dat de vis zo’n 1,8 meter lang was. „Misschien iets kleiner”, voegde hij toe. De arts sprak de vrees uit dat het roofdier uiteindelijk een stuk kleiner blijkt te zijn. Dat zou zijn stoere verhaal behoorlijk verpesten, grapte hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Surfer slaat haai van zich af voor Australische kust
Sluiten