Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 13 nov 2017 / 17:35 uur

Sint-Maarten werd voor deze familie een akelige dag

Een verschrikkelijke gebeurtenis vond afgelopen zaterdag plaats in het Groningse Stadskanaal. Een hele familie, inclusief kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen, was onderweg naar opa om Sint-Maarten te vieren. Ze hadden lampionnen mee en wilden daar, samen met opa, aan de deuren liedjes gaan zingen om wat snoepgoed te verdienen. Maar bij aankomst bleek opa te zijn overleden.

Politie handelt geweldig

Bij de politie kwam een melding binnen over een man die gereanimeerd moest worden. Eenmaal ter plaatse reanimeerde het ambulancepersoneel de man, en ving de politie de familie op. „De situatie was verdrietig en iedereen was erg overstuur”, schrijft de Politie Stadskanaal e.o. op Facebook.

„De reanimatie mocht helaas niet baten.” De politie is vervolgens met de kleine kinderen langs de deuren gegaan, om toch de liedjes te zingen. De familie kon op deze manier rustig in gesprek met de huisarts en afscheid nemen.

„Na een paar straten gelopen te hebben zijn wij met de kids naar ons bureau gereden en hebben hier een rondleiding gegeven. De ouders hebben ze uiteindelijk hier weer opgehaald. De dankbaarheid was zeer groot.”

„Al met al een hele bijzondere melding en ervaring, die ik mijn gehele carrière nooit meer ga vergeten.”

Wat ons beroep zo mooi maakt..Afgelopen weekend kregen mijn collega en ik de melding om naar een reanimatie in…

Gepostet von Politie Stadskanaal e.o. am Montag, 13. November 2017

Reageer op artikel:
Sint-Maarten werd voor deze familie een akelige dag
Sluiten