Evie Westland
Evie Westland Nieuws 28 nov 2017 / 10:30 uur

Queens of the Stone Age op Down the Rabbit Hole

Queens of the Stone Age, Nick Cave and the Bad Seeds en Franz Ferdinand: de eerste namen van Down the Rabbit Hole zijn bekend. De vijfde editie van het festival, dat bekend staat als „het kleine broertje van Lowlands", heeft dinsdag het eerste deel van het programma bekend gemaakt.

Ook David Byrne, Fink, Franz Ferdinand, Nils Frahm, Odesza en Sampha prijken op het affiche van het festival dat volgend jaar van 29 juni tot en met 1 juli weer in recreatiegebied de Groene Heuvels bij Beuningen wordt gehouden.

30.000 bezoekers

Het festival werd vorig jaar door ongeveer 26.000 mensen bezocht. Voor de komende editie wordt het terrein verruimd voor 30.000 bezoekers. Daarmee komt het festival dicht bij het oorspronkelijke doel dat festivaldirecteur Eric van Eerdenburg op het oog had. Van Eerdenburg hoopte, toen het festival in 2014 startte, dat DTRH uit zou groeien tot een festival met 35.000 bezoekers.

De eerste editie trok zo’n 10.000 bezoekers en had The Black Keys, Foals, MGMT en Damon Albarn als de belangrijkste optredende artiesten. In latere edities traden namen als Damien Rice, Iggy Pop, The War on Drugs en De Staat op. Vrijdag om 10.00 uur begint de kaartverkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Queens of the Stone Age op Down the Rabbit Hole
Sluiten