Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 28 nov 2017 / 18:47 uur

“Pokemon Go zorgde voor 6,1 miljard schade in de VS”

Nu de tijden dat we massaal met onze telefoon op pad gingen om pokemon te vangen al een poosje achter ons liggen is het tijd voor conclusies. Dat Pokemon Go verantwoordelijk was voor onoplettendheid en ongevallen was al langer bekend maar nu is er ook onderzoek gedaan naar dit fenomeen.

Uit de publicatie van de Purdue Universiteit met de sensationele titel ‘Death by Pokémon Go’  blijkt dat er 26,5% meer ongelukken gebeurden op kruisingen die minder dan 100 meter van een Pokéstop vandaan waren. Dit meldt Skynews.

Alleen nog maar oog voor de telefoon ©ANP

Pikachu wat doe je nu?

Het onderzoek werd gehouden in Tippecanoe County in de Amerikaanse staat Indiana. Er werden meer dan 12.000 verkeersincidenten in de maanden voor en na de release van de razendpopulaire app in de analyse meegenomen. In de 148 dagen na 6 juli 2016, de dag van de release van Pokemon Go, waren er 134 meer verkeersongelukken dan gebruikelijk in de buurt van de pokestops. Ook waren er 31 meer gewonden en twee dodelijke slachtoffers.

Hoewel dit kleine gebied natuurlijk geen betrouwbare representatie is van de gehele Verenigde Staten zouden deze aantallen, wanneer je ze zou extrapoleren over het land, uitkomen op maar liefst 145.000 verkeersongelukken. In dit scenario zouden er bij deze ongelukken 29.000 gewonden zijn gevallen waarvan 250 met fatale gevolgen. De schade zou oplopen tot maar liefst 6,1 miljard euro.

Toch is er geen reden tot paniek. Ontwikkelaar Niantic heeft Pokemon Go nagenoeg onspeelbaar gemaakt wanneer de spelers gebruik maken van een voertuig. En daarnaast wordt de app veel minder gespeeld dan tijdens zijn hoogtijdagen in juli en augustus 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=ZH2q4ceJ7ko

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Pokemon Go zorgde voor 6,1 miljard schade in de VS”
Sluiten